HOT TOPIC achter de schermen: ontmoet Casimir

Studio HOT TOPIC bestaat sinds 2019 niet uit één, maar twee creatievelingen die jou helpen met je branding en marketing. Casimir, de video- en productie-expert van het duo, vertelt waar zijn passie voor video vandaan komt.


Rudi Vranckx als inspiratie

“Als jonge puber raakte ik gebeten door video na het kijken van een reportage op het nieuws – het was Rudi Vranckx die verslag uitbracht over de oorlog in Irak. Los van alle horror en gruwel die oorlog met zich meebrengt, leek het me zo interessant om met een camera op stap te gaan, beelden te maken en die erna te knippen en plakken om zo tot een verhaal te komen. Het was vooral de technische kant die me fascineerde, en in no time zag ik mezelf al bezig in het veld. Dream big, right?

Vanaf dan is de interesse voor wat zich op de buis afspeelde alleen maar blijven groeien. Geen grote verrassing dus dat ik een video-opleiding aan Narafi ging volgen en aan de slag ging als nieuwsman met een specialiteit in monteren. Een geweldige en niet alledaagse job is dat. Je komt vaak op plaatsen waar je nog nooit bent geweest of anders nooit zou komen.”


De rush van het nieuws

“Wat deze job zo geweldig maakt? Wanneer de nieuwsploegen na de redactievergadering uitgestuurd worden om een item te maken, dan start de rush! Zelf hou ik van die typische spanning in de lucht wanneer je op korte tijd efficiënt moet werken om alles tijdig af te leveren. Dan is het de kunst om stressbestendig te blijven en goed te kunnen inschatten hoe lang je nodig hebt om iets af te kunnen werken, met de deadline die continu in je nek ademt.

Om iets op zo’n moment af te werken, komt het soms aan op enkele seconden. Vijf minuten extra kunnen op dat moment een wereld van verschil maken. Goede communicatie met de journalist en de technische mensen die het item tijdig moeten uitzenden, is dan ook essentieel.

Een ander leuk aspect van het nieuwsgebeuren is de sfeer die er hangt wanneer je een verhaal achterna gaat. Als er dingen staan te gebeuren voel je de spanning stijgen en heb je echt goesting om het verhaal naar buiten te brengen. Laat die adrenaline maar komen!”


Achter de schermen, letterlijk en figuurlijk

Ik hou ervan om de stille kracht te zijn die mee helpt het nieuws tot in de huiskamers te brengen. Het is een boeiende uitdaging, want elke dag is anders en meestal heb je geen idee van waar je zult terechtkomen. Ook het creatief oplossen van praktische of technische problemen gaat daarbij gepaard.

Natuurlijk is zeven op zeven rushen en stressen niet gezond. Het nieuwsleven wissel ik dan graag af met bedrijfsvideo’s, programma’s over sport en animatiefilmpjes. Maar ook hier blijft een soort onrust in mij borrelen. Ik wil altijd meer weten en kunnen, dus tutorials en extra opleidingen maken ook een vast deel van mijn agenda uit. Door de constante verandering in nieuwe technologieën is het belangrijk om up-to-date te blijven, om nog korter op de bal te kunnen spelen en het verhaal nog efficiënter tot bij het publiek te krijgen.”

Eén ding is duidelijk: voor jouw volgende video kan je in geen betere handen terecht komen. Eens sparren met Casimir over jouw volgende videoproject? Geef ons een seintje voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en we gaan met veel plezier een koffietje met je drinken.