Eerste hulp na corona: onze 3 tips

Misschien heb je de afgelopen weken je bedrijf helemaal moeten omgooien en moeten roeien met de riemen die je hebt. Nu de ergste periode achter de rug is en handelszaken stilaan terug mogen openen, is het tijd om te kijken hoe je dat heropstarten zo goed mogelijk aanpakt. Wij delen onze tips om jou zo goed mogelijk op weg te helpen.

3 tips voor een succesvolle heropstart na corona

1. Durf innoveren

De corona-crisis heeft zijn impact gehad, niet in het minst op de beleving van de consument. Die heeft zich namelijk al helemaal aangepast. Jij doet dat dus best ook. Waar vroeger beleving voorop stond, is gemak voor de klant nu nog belangrijker geworden. En dat is maar één van de vele veranderingen die ondernemers wereldwijd voelen. Bedenk daarom nu hoe jouw onderneming mee evolueert naar het nieuwe normaal.

  • merk je zelf ander aankoopgedrag bij je klanten? Hoe speel je daar op in?
  • is je onderneming lockdown-proof, in het geval er nog een komt?
  • kan je online dezelfde klantervaring aanbieden als offline?
  • ...


2. Zorg dat je online verhaal klopt

Een andere verandering is dat digitaal nog belangrijker is geworden. Als je dat nog niet deed, dan is nu echt wel het moment om extra in te zetten op je online aanwezigheid. Maak tijd voor je online marketingverhaal : van je branding over social media tot een eventuele webshop – elk onderdeel van de puzzel wint aan belang.


3. Schakel een professional in

Misschien heb je gemerkt dat je campagnes het niet zo goed deden als verwacht. Of haalden je social media niet zo veel bereik als gehoopt. Die online workshops en freebies hadden amper succes? Of was die webshop toch niet zo gebruiksvriendelijk waardoor mensen hun weg niet vinden en afhaken? En dat ondanks het feit dat je er uren aan gespendeerd hebt. Bespaar tijd en ga voor betere resultaten door je creatief marketingwerk uit te besteden aan een professional.

Welke weg je ook uitgaat, HOT TOPIC denkt graag met je mee. Met een rugzak gevuld aan ervaring, skills en goesting kunnen we samen je website, sociale media, huisstijl, video of andere communicatie onder handen nemen en geven we een boost aan jouw branding.

Stuur een berichtje en laat ons weten waar jij je hoofd over breekt. We bekijken samen met jou waar ruimte is voor verbetering en hoe jij je onderneming opnieuw kan doen bruisen als voorheen. Online én offline.