9 leuke contentideeën voor video

Aan de meerwaarde van video twijfelen we niet (logisch ook – anders zouden we geen video marketing en productie aanbieden ;) ). Maar hoe begin je eraan? In dit artikel geven we je enkele contentideeën waar je voor de verandering eens video kan inschakelen in plaats van tekst of foto’s.


  1. Video’s worden vaak ingezet om een nieuwe doelgroep te bereiken of een bestaande uit te breiden. Misschien kan je naast ‘de lezers’ ook eens ‘de kijkers’ aanspreken? Zij willen misschien eerder een blik achter de schermen krijgen dan informerende blogs lezen. Aan jou om ermee te experimenten …

  2. Video kan daarnaast perfect dienen om bestaande klanten te dienen. Ze kunnen weergeven hoe jouw product werkt. Vooral handig wanneer je een ingewikkelde dienst of product hebt! 9 op de 10 consumenten geeft aan dat een productvideo hen al geholpen heeft een aankoopbeslissing te maken.

  3. Is je bedrijf een fabriek, productiefaciliteit, software-aanbieder of een ander soort bedrijf dat minder ‘spannend’ oogt? Dan kun je met een andere invalshoek de menselijke en leuke kant van je bedrijf naar voor halen. Je vertelt een persoonlijk verhaal, waar de consument zich makkelijker mee kan identificeren en een persoonlijke band mee kan ontwikkelen.

  4. Je kan video inschakelen om jouw deskundigheid te tonen. Geef korte seminars en informerende video’s over jouw favoriete topic, zodat mensen zien dat je een echte expert bent. Zo’n video’s zetten vaak aan tot dialoog en interactie, wat je relevantie online gaat verhogen.

  5. Schakel video handig in als verkooptool op je website en social media. Gebruik videogetuigenissen van tevreden klanten om potentiële klanten te lokken en te overtuigen.

  6. Video’s kunnen tegenwoordig ook een onderscheidende factor spelen voor je SEO. Door video’s te optimaliseren, kan jij beter gevonden worden. Let er daarbij op dat je video voorzien is van een titel, een korte beschrijving, relevante tags, zoekwoorden en een thumbnail.

  7. In een van onze vorige artikels hamerden we op het belang van storytelling. Video leent zich perfect tot het vertellen van verhalen.

  8. E-mailcampagnes met video’s hebben een doorklikratio van 2 tot 3 x hoger! Steek eens een videothumbnail met link naar je video in je volgende nieuwsbrief.

  9. Websites met een video op de homepage heeft een conversiestijging tot 80%. Die video kan verklarend of introducerend zijn, dat kies jij.

Ongetwijfeld kan je zelf nog tientallen andere leuke contentideeën vinden om creatief aan de slag te gaan met video! Zit je even vast en wil je de koppen eens bij elkaar steken om te kijken wat videomarketing voor jouw bedrijf kan betekenen? Wij, Sarah en Casimir van HOT TOPIC, trakteren je met veel plezier op een vrijblijvend brainstormkoffietje. Geef dan even een seintje op onze contactpagina!